Bli Scout

Bli scout, i Bunkeflo Scoutkår!

Scouting sträcker sig över alla geografiska, politiska och religiösa gränser. I över hundra år har scoutrörelsen hjälpt unga människor i hela världen att utvecklas och ha roligt.

Scouting – så funkar det

Det finns drygt 80 000 scouter i Sverige, från sex år och uppåt. Och de är i stort sällskap. I hela världen finns 38 miljoner scouter.

Varför väljer då miljontals människor i alla åldrar att ägna stora delar av sin fritid åt scouting? Kanske finns det 38 miljoner olika svar på den frågan men alla scouter är överens om att det är sjukt kul att vara scout.

Som scout utvecklas du som person på flera sätt. Du kan bland annat: Åka på läger med grymma aktiviteter, resa jorden runt och träffa scouter från andra länder, vara ute i naturen, paddla, klättra, lära dig att hjälpa någon som råkat ut för en olycka och mycket mer. Samtidigt lär du dig att ta ansvar för dig själv, dina vänner och miljön. Du blir också bättre på att leda och samarbeta med andra. Scouting hjälper dig att bli en ansvarsfull människa på planeten Jorden. Du utvecklar även din förmåga att påverka, vilket kommer ge dig bra förberedelser för livet.

På köpet får du massvis av kompisar. I hela världen.

Bli medlem i BSK

I Bunkeflo Scoutkår har vi möten varannan vecka. Utöver det träffas vi några helger varje termin på hajk, läger eller övernattningar. Dessutom åker vi på coola scouttävlingar lite då och då!

Ett medlemskap i Bunkeflo Scoutkår kostar 510:- för ett helt år som delas upp på 2 betalningar à 255:-. Faktura kommer från Scouterna och inte från kåren. I kostnaden ingår försäkringar, medlemstidningarna Scoutmagasinet och/eller Scouten samt såklart verksamheten i kåren. En riktigt billig fritidssysselsättning – drygt 40:-/mån.

Scouting öppnar nya dörrar i livet. Se världen!

Under avdelningar hittar Du var du ska börja, när det är och kontaktuppgifter till våra ledare.

 

Bli ledare!

För att kunna erbjuda så många som vill att vara scouter behöver Vi fler ledare, kårfunktionärer (som kan ställa upp på allt från trädgårdsarbete till filmkvällar) och andra intresserade.

Som ny ledare får du en kort introduktionsutbildning samt blir introducerad i den härliga gemenskap som råder i ledarteamet idag. Du får också tillgång till vidare utbildningar i ledarskap som kan användas såväl privat som i rollen som scoutledare. Dessutom får Du möjlighet att gå Scouternas webbutbildningar om Trygga möten.

Ladda hem material från scouterna

Mer information

På Scouternas hemsida kan Du läsa mer om scouting, dess historia samt om scoutmetoden som gör vår verksamhet så unik.