Gröt

Gröt

Havregrynsgröt (6 pers):

Ingredienser: 9 dl Havregryn, 1,5 tsk salt, 1,8 l vatten.

Blanda ner grynen och saltet i vattnet och koka upp under omrörning tills önskad konsistens uppnås. Koktid ca 3 min. Serveras med mjölk och socker (och sylt).

Råggröt (6 pers):

Ingredienser: 5 dl rågflingor, 5 dl havregryn, 1,5 tsk salt, 2 l vatten.

Blanda ner flingorna, grynen och saltet i vattnet och koka upp under omrörning tills önskad konsistens uppnås. Koktid ca 3 min. Serveras med mjölk och socker (och sylt).

Krossgröt (6 pers):

Ingredienser: 4 dl vetekross, 4 dl rågkross, 1 dl havregryn, 1,5 tsk salt, 1,8 l vatten.

Lägg krossen i blöt över natten (eller ca 10 timmar innan). Blanda ner alla ingredienser i vattnet och koka upp under omrörning tills önskad konsistens uppnås. Koktid ca 5 min. Serveras med mjölk och socker (och sylt).